Достапни линкови

Туркменистанскиот претседател го конструира новиот кабинет


Туркменистанскиот претседател Гурбангули Бердимухамедов

Туркменистанскиот претседател Гурбангули Бердимухамедов

Туркменистанскиот претседател Гурбангули Бердимухамедов ги именуваше првите членови на неговиот кабинет. Според извештаите, Гунча Мамедова е назначена за Министер за клутура, а Гизигул Нургелдијева е назначена за шеф на Националниот јавен сервис.
Бекрдурди Амансариев е именуван за шеф на Националниот информативен сервис, а Шадурдуи Аловов ќе го води Националниот комитет за телевизија радио и кинематографија.
Најважните позиции во кабинетот ќе бидат објавени при крајот на неделата.
XS
SM
MD
LG