Достапни линкови

logo-print

Во Хрватска најавен предлог буџет со поголеми даноци


Владата на Хрватска за денеска најави утврдување предлог буџет со мерки кои предвидуваат зголемување на данокот на додадена вредност од 23 на 25 проценти. Со тој закон од 1 март би се вовеле меѓустапки за ДДВ од 10 проценти за детската храна, маслото и белиот шеќер, а од 1 јануари наредната година и на храната и пијалаците, и на пијалаците и во угостителските објекти. Со сетот предложени даночни закони се планира од 1 мај оваа година стапката на придонеси за здравствено осигурување да се намали од 15 на 13 проценти.
XS
SM
MD
LG