Достапни линкови

logo-print

Протести против АКТА


За денеска во повеќе градови во светот се најавени демонстрации против меѓународната спогодба за заштита од фалсификат и од интернет пиратерија, позната како АКТА. Организаторите сметаат дека спогодбата ја ограничува слободата. Вчера Германија го одложи одобрувањето на овој контроверзен документ. Германското министерство соопшти дека нема да ја потпише спогодбата, бидејќи министерството за правда имало забелешки. АКТА е иницрана од Соединетите држави и Јапонија со цел заштита на интелектуалните советнички права. Ја имаат потпишано 22 од 27 членки на ЕУ.
XS
SM
MD
LG