Достапни линкови

logo-print

Осуден најпознатиот шпански судија Гарсон


Балтазар Гарсон

Балтазар Гарсон

Шпанскиот врховен суд го осуди најпознатиот судија во земјата Балтазар Гарсон за пречекорување на неговите овластувања и му забрани да ја извршува неговата функција 11 години. Гарсон беше прогласен за виновен за овластување на илегално прислушување на разговорите на адвокатите на одбраната. Тој неможе да се жали одлуката на судот.
Против Гарсон се води уште еден случај, односно тој е обвинет дека илегално нарачал истрага за масовните убиства на околу 114 илјади лица од страна на силите лојални на поранешниот диктатор генералот Франко.
XS
SM
MD
LG