Достапни линкови

Бусек го има најдоброто решение за Белград и Приштина?


Поранешниот координатор на Пактот за стабилност за ЈИЕ, Ерхард Бусек

Поранешниот координатор на Пактот за стабилност за ЈИЕ, Ерхард Бусек

Поранешниот координатор на Пактот за стабилност за ЈИЕ, Ерхард Бусек изјави дека Приштина и Белград треба да започнат преговори за поделба. Според Бусек тоа е најдоброто решение во моментов и така Србија би можела да го признае Косово и другите земји членки на ЕУ кои не досега не го направиле тоа.
Бусек во интервју за приштинската телевизија КТВ, рекол дека двете земји можат и да разменат територии, односно Прешевската Долина би се приклучила на Косово, додека северниот дел на Косово би му припаднал на Србија.
XS
SM
MD
LG