Достапни линкови

logo-print

ЕУ ќе обезбеди 82 милиони евра помош за Албанија


Зелено светло за ЕУ во Албанија

Зелено светло за ЕУ во Албанија

ЕУ ќе обезбеди 82 милиони евра помош за Албанија во следните две години за спроведување на инфраструктурни проекти и реформи.
Во соопштението на претставниците на Унијата во Тирана се наведува дека средствата се наменети за финансирање патни проекти, станици за прочистување, како и за засилување на конкурентноста на земјоделството, социјално вклучување на ромското население во земјата, за правосудството и образованието.
Албанија од 1991 година од ЕУ има добиено 1,83 милијарди долари.
XS
SM
MD
LG