Достапни линкови

Иранската Прес ТВ веке нема да се емитува во Британија


Iran - President Mahmud Ahmadinejad launches Iranian news channel "Press TV" in Tehran, 02Jul2007

Iran - President Mahmud Ahmadinejad launches Iranian news channel "Press TV" in Tehran, 02Jul2007

Иранскиот ТВ канал Прес ТВ ќе исчезне вечерва од британските телевизии откако британскиот регулатор му ја одзеде лиценцата.
За Иран симнувањето на оваа државна иранска телевизија на англиски јазик е јасен доказ за цензура, додека британскиот регулатор Офком соопшти дека телевизијата не ја продложила лиценцата, не ја платила паричната казна од 154.700 долари за интервјуто со затворениот новинар на Њузвик Мазаир Бахари и била раководена од Техеран а не од Лондон.
XS
SM
MD
LG