Достапни линкови

logo-print

Славни Руси ќе ги набљудуваат претседателските избори


Писателот Борис Акуњин

Писателот Борис Акуњин

Група славни личности во Русија формираа Лига на набљудувачи што ќе работи на спречување изборна измама на претседателските избори во март. Групата од 16 луѓе од културата, меѓу кои и популарниот писател Борис Акуњин се надеваат дека ќе го зајакнат набљудувањето и ќе овозможат фер гласање за да се спречи повторување на спорните парламентарни избори од минатиот месец.
XS
SM
MD
LG