Достапни линкови

logo-print

Во Собранието продолжение на расправата за Законот за патишта


Собранието на Република Македонија ќе ја продолжи расправата за предложените измени на Законот за јавни патишта на продлжение на 20. седница. Со предложените измени се предвидува државата и правното лице за одржување на јавните патишта и улици да не одговараат за штетата што ќе им биде причинета на корисниците. Пратениците од опозициската СДСМ, сметаат дека на тој начин се ослободува од одговорност Јавното претпријатие „Македонија пат“, а се оштетуваат граѓаните и покрај тоа што плаќаат за одржување на патиштата.
XS
SM
MD
LG