Достапни линкови

logo-print

Во Македонија има 32,1 насто невработени


Во третиот квартал од 2011 година активното население во Република Македонија брои 942.395 лица. Од нив вработени се 648.617 лица или 68,8 отсто, а 293.778 лица или 31,2 проценти се невработени.
Според податоците на Државниот завод за статистика, стапката на активност во овој период е 56,9, стапката на вработеност 39,1, додека стапката на невработеност изнесува 31,2.
XS
SM
MD
LG