Достапни линкови

Градоначалникот го даруваше првороденото бебе во 2012


Mајката Ружица Јовановска со ќеркичката Меланија, првото родено бебе во 2012 година.

Mајката Ружица Јовановска со ќеркичката Меланија, првото родено бебе во 2012 година.

Првороденто бебе во 2012-та ќе се вика Меланија. Бебето доби 20 илјади денари и други подароци од градоначалникот на Скопје Коце Трајановски. Затоа што Меланија е трето дете на мајката Ружица Јовановска, министерот за труд и социјална политика Спиро Ристовски и врачи решение за остварување право за паричен додаток што следува за трето живородено дете.

Градоначалникот Трајановски рече дека очекува и оваа година да биде успешна како и лани кога, исто така, првороденото бебе беше девојче.

На 1 јануари 2012 до 14 часот на Клиниката за гинекологија и акушерство се родени 11 бебиња - пет женски и шест машки, соопшти директорот на оваа клиника Саша Јовчевски. Околу 12 и 30 е родена и прва тројка во 2012 - три машки новороденчиња.
XS
SM
MD
LG