Достапни линкови

logo-print

Во Собранието расправа за законот за задолжително социјално осигурување


Пратениците во Македонското Собрание денеска ќе ја продолжат расправата по измените и дополнувањата на Законот за придонеси од задолжително социјално осигурување.
На вчерашната дебата пратеничката група на СДСМ се изјасни дека ќе гласа против овие измени, затоа што ,според нив, се скратуваат дел од правата на невработените лица, а со одлагање на намалувањето на стапката за социјални придонеси ќе се отежни работењето на претпријатијата од реалниот сектор. Пратениците од парламентарното мнозинство посочија дека се одлага намалувањето на социјалните придонеси поради состојбите во светската економија кои се менуваат во негативна смисла, а се одразуваат и врз македонската економија.
XS
SM
MD
LG