Достапни линкови

Комисијата за следење на комуникации бара одговорност од Јанкулоска


Министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска.

Министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска.

Информацијата за спроведување на Законот за следење на комуникациите и предлага да биде разгледана на една од седниците на Собранието. Усвоен е и заклучокот, Собранието да утврди политичка одговорност за министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска поради, како што е наведено во заклучот, понижувачкиот и неодговорен однос кон Комисијата, пратениците и Собранието, како и поради непочитување на Законот за следење на комуникациите.

Претходно, пратеникот Павле Саздов од ВМРО-ДПМНЕ ја напушти седницата, зашто не се согласува со заклучокот.

ВМРО-ДПМНЕ оцени дека Комисијата што ја раководи Тито Петковски се повеќе наликува на партиска комисија на СДСМ и НСДП. Тие сметаат дека Петковски ја злоупотребува комисијата.
XS
SM
MD
LG