Достапни линкови

logo-print

Борис Шпрем избран за претседател на хрватскиот Сабор


Зоран Милановиќ лидер на централно левичарската коалиција Кукурику

Зоран Милановиќ лидер на централно левичарската коалиција Кукурику

Пратеникот на Социјалдемократската партија и кандидат на владееачката Кукурику коалиција Борис Шпрем, денеска на конститутивната седница на хрватскиот Сабор, е избран за претседател на највисоката законодавна институција во Хрватска.
Седницата беше свикана на повик на претседателот Иво Јосиповиќ, на која и самиот присуствуваше, заедно со премиерот во заминување Јадранка Косор, највисоките државни, судски и академски претставници, како и претставниците на верските заедници, освен Српската православна црква.
Обраќајќи им се на пратениците и гостите, Шпрем изјави дека пратениците ке мора да бидат одговорни за непопуларните мерки што можеби ќе мора да ги донесат, бидејќи тие се нужни за напредокот на Хрватска.
XS
SM
MD
LG