Достапни линкови

logo-print

Русија бара истрага за акцијата на НАТО во Либија


Русија бара од НАТО да спроведе истрага за цивилните жртви од бомбардирањата во Либија, аргументирајки дека тврдењата дека немало ниту една цивилна жртва од бомбардирањата на алијансата се невистинити. Рускиот амбасадор во Обединетите нации Витали Чуркин рече дека од НАТО бил побаран конечно дефиниран извештај во кој би се резимирале активностите на Алијансата во Либија, но наместо тоа биле понудени “ делумни, површни извештаи”. Чуркин рече дека прашањето за цивилни жртви ќе биде покренато на седницата на Советот за безбедност во вторник, кога ќе се дискутира за Либија.
XS
SM
MD
LG