Достапни линкови

logo-print

Русија стана членка на Светската Трговска Организација


Светската Трговска Организација денеска во Женева ја прими Русија за земја членка по 18 годишни преговори.
Русија е последната голема светска економија која е надвор од СТО.
Западните инвеститори се надеваат дека членството на Русија ќе им овозможи поголем пристап на пазарот од 140 милиони потрошувачи.
По паѓањето на тарифите во средината на 2012 за русите тоа ќе значи и поефтини производи.
XS
SM
MD
LG