Достапни линкови

logo-print

Денот на човековите права во Македонија


народниот правобранител Иџет Мемети

народниот правобранител Иџет Мемети

По повод 10 декември Денот на човековите права Комисијата за заштита од дискриминација соопшти дека во изминативе 11 месеци, односно од нејзиното формирање и биле доставени 57 претставки. Тоа, како што оценува Комисијата, е потврда за свесноста на граѓаните за нивните права, за решителноста која ја поседуваат, како и за храброста која ја демонстрираат во борбата за остварување на своите човекови права. Порака по повод денешниот ден упати народниот правобранител Иџет Мемети, наведувајќи дека овој ден годинава им е посветен на бранителите на човековите права и медиумите кои во своето функционирање имаат суштинско значење за промоцијата на човековите права, како и за јакнење на свеста за начинот на нивната заштита. Човековите права, посочува Мемети, се основа за градење слобода, мир и правда.
XS
SM
MD
LG