Достапни линкови

logo-print

Кина загрижена поради растечките социјални немири


Чоу Јангканг

Чоу Јангканг

Кинеските власти изразија загриженост за зголемените социјални немири поврзани со економското забавување на растот.
Според членот на Политбирот Чоу Јангканг, земјата е слабо подготвена да се справи со социјални немири и на владата и требала нови методи за соочување со негативните ефекти на пазарната економија. Штрајковите се зголемија во Кина откако фабриките ја намалија активноста поради поскапата работна сила и намалената побарувачка од Запад.
XS
SM
MD
LG