Достапни линкови

logo-print

Нови визи за најблиските роднини на канадските државјани


Канадскиот министер за државјанство Џејсон Кени синоќа во Отава најави нови таканаречени супер визи за најблиските роднини на оние што имаат државјанство или постојан престој во Канада. Родителите, како и бабите и дедовците на доселениците во Канада побрзо ќе добиваат визи за подолг престој во таа земја, односно две години. За некој да ја добие таа виза мора да приложи писмен доказ дека децата, односно внуците финансиски ќе му помагаат за време на престојот, како и да го купи медицинското осигурување за најмалку една година.
XS
SM
MD
LG