Достапни линкови

Тачи ќе побара заедничко опозициско дејствување


Претседателот на Демократската партија на Албанците Мендух Тачи

Претседателот на Демократската партија на Албанците Мендух Тачи

Претседателот на Демократската партија на Албанците Мендух Тачи изјави дека неговата партија е отворена да ги прими назад старите членови ако тие ги прифатат статутот и платформата. Тачи најави и дека наскоро писмено и лично ќе им се обрати на другите политички лидери за заедничко опозициско дејствување.
За време на редовната седница на партиското Централно претседателство, Тачи се осврна и на палењето на македонското знаме во Косово. Според Тачи, тоа е „погрешна манифестација на одредени несериозни лица“ и „резултат на севкупната килма во Македонија“.
„ Владата на Македонија потхранува такви националистички испади кои може да го разнебитат и овој кревок идентитет, а од тоа губат само Македонците“, рече Тачи.
XS
SM
MD
LG