Достапни линкови

logo-print

Вехабизам во Македонија


Има ли Вехабисти во Македонија? Спорот меѓу традиционалното и новото може да го видите и во ова видео. Фатмир Ковачи е само еден од муслиманските верници, кој луѓето, судејќи по надворешниот изглед го поврзуваат со вахабизмот. Тој пак одговара дека не сака да биде етикетиран како радикален верник. РСЕ

XS
SM
MD
LG