Достапни линкови

logo-print

Штуловиот Универзитет одбележа 10 години постоење


Универзитетот на Југоисточна Европа од Тетово ја одбележаа 10 годишнината од постоењето на Универзитетот.
Во рамките на одбележувањето на јубилејот беше откриена биста на основачот на Универзитетот Макс ван дер Штул. Беа доделени и посебни признанија на претставници од дипломатскиот кор во Македонија, повеќе универзитети и институции, а Мајкл Мекруби од Универзитетот во Индијана, САД ја доби титулата почесен доктор на науки.

Ректорот на Универзитетот Замир Дика, рече дека Универзитетот продолжува да биде посветен на својата мисија – промовирање на високото образование на Албански јазик и истовремено овозможување на мултијазично и мултикултурно образование во Македонија.
XS
SM
MD
LG