Достапни линкови

logo-print

Националистички маршеви во Русија на денот на Единството


Руски ултра националисти на Денот на Единството во Москва во 2009

Руски ултра националисти на Денот на Единството во Москва во 2009

Илјадници националисти се очекува да маршираат во Москва и други руски градови по повод Националниот ден на Единство.

Годинава, според организаторите, се очекуваат масовни маршови поради незадоволството од муслиманските мигранти од Кавказот и парите кои владата ги испраќа во тој регион.

Истовремено се најавени и про-владини демонстрации и јавни настани за Националниот ден кој во 2005 го замени комунистичкиот 7 Ноември денот на бољшевичката револуција во Русија.
XS
SM
MD
LG