Достапни линкови

logo-print

Втор ден од средбата на Групата 20 најразвиени земји


Во Кан продолжува средбата на врвот на лидерите на Групата 20 наразвиени земји и држави со забрзан економски развој (Г-20). Разговорите треба да бидат фокусирани околу предлогот за крирање нова краткорочна кредитна линија со која ќе им се помогне на земјите кои се соочуваат со економски последици.На самитот главна тема ќе бидат и реформите на глобалниотмонетарен систем и европската должничка криза, од која осбено е погодена Грција.
XS
SM
MD
LG