Достапни линкови

logo-print

Бузек на турнеја по Балканот


Претседателот на Европскиот парламент Јержи Бузек

Претседателот на Европскиот парламент Јержи Бузек

Претседателот на Европскиот парламент Јержи Бузек со денешниот престојот во Загреб ја почнува турнејата во регионот во чии рамки, освен Хрватска, ќе ги посети и Србија и Босна и Херцеговина. Пред посетата тој оцени дека 2011 беше добра година што се однесува до аспирациите на Западен Балкан кон Европската унија, односно дека земјите во регионот напредувале во евроатлантските интеграции. ,,Ги повикувам да го продолжат и да го забрзаат тој напредок и во наредната година,, порачува Бузек.
XS
SM
MD
LG