Достапни линкови

logo-print

Европските лидери се договорија за должничката криза


Претседателот на ЕУ, Херман Ван Ромпуј

Претседателот на ЕУ, Херман Ван Ромпуј

Европските лидери во Брисел постигнаа договор за планот за спасување со кој ќе се реши должничката криза на еврозоната. Во планот е вклучено на Грција да и биде простен половина од нејзиниот долг.
Претседателот на ЕУ, Херман Ван Ромпуј изјави дека договорот ќе и го намали долгот на Грција до 120 насто од БДП во 2020 година, а според моменталните услови ќе има раст од 180 насто.
XS
SM
MD
LG