Достапни линкови

logo-print

Собранието ќе расправа за извештајот на Европската Комисија


Собранието на Република Македонија денеска ќе расправа за Извештајот на Европската Комисија за напредокот на Република Македонија за 2011 година.
На дневен ред на оваа седница се и измените и дополнувањата на Законот за оружјето, Законот за странци, Законот за спречување на судир на интереси, Законот за управување со пакување и отпад од пакување, Законот за град Скопје, сите во прво читање.
Собранието треба да расправа и по информацијата за алармантниот пораст на невработеноста и сиромаштијата во Македонија поднесена од пратеници од опозицијата.
XS
SM
MD
LG