Достапни линкови

logo-print

Англичани нема да купуваат цигари од автомат


Англија денеска забрани продажба на цигари на автомати со цел да им оневозможи на децата да дојдат лесно до цигари. Британска организација за заштита на човековото здравје, соопшти дека 11 проценти од пушачите во Англија се на возраст од 11 до 15 години. Во Велика Британија е забранета продажба на цигари на малолетници.
XS
SM
MD
LG