Достапни линкови

logo-print

Марш на Конференцијата на сиромашните во Скопје


Маршот ке заврши пред владата

Маршот ке заврши пред владата

Првата конференција на сиромашните и социјално исклучени лица организирана од страна на Македонската платформа против сиромаштија, се одржа вчера и завчера во Битола, а централниот настан – мирниот марш на учесниците на конференцијата ќе биде одржан денеска со почеток во 14:30 часот од ул.Вељко Влаховиќ до Владата.
На конференцијата присуствуваа 120 учесници претставници на разни ранливи групи, НВО, од Македонија. Тие усвоија Декларацијата која официјално ќе им биде доставена на претставниците на Владата, како и на сите засегнати страни, институции и авторитети во земјава.
Декларацијата ќе биде основа за следење на исполнувањето на политиките поврзани со социјалната инклузија и справување со сиромаштијата во Македонија.
XS
SM
MD
LG