Достапни линкови

Директорот на Ал Џезеира си поднесе оставка


Генералниот директор на Ал Џезеира Вадах Кхандар

Генералниот директор на Ал Џезеира Вадах Кхандар

Генералниот директор на Ал Џезеира Вадах Кхандар си поднесе оствка по 8 години раководење со медиумот.Во соопштението е наведно дека тој се повлекува од фунцијата и дека ја исполнил целта- воспотсваување на Ал Џазеира како глобален медиум. Катарската сателитска телевизија почна со работа во 1996 година со емитување на програма на арапски и англиски јазик. Наскоро ќе почне да емитува вести и на турски, босански српски и хрватски јазик.
XS
SM
MD
LG