Достапни линкови

Скопје со најмодерен аеродром на Балканот


Стариот аеродром „Александар Велики“ во Скопје

Стариот аеродром „Александар Велики“ во Скопје

Денеска официјално ќе биде пуштен реконстрираниот аеродром „Александар Велики,, во Скопје, инвестиција на турски ТАВ. Аеродромот е со капацитет од четири милиони патници годишно. Во скопскиот аеродрoм, кој ТАВ го презеде во март лани и со него ќе управува во следните 20 години, турската компанијата вложи 100 милиони евра. Модернизацијата и изградбата траеја 18 месеци и 5 дена. Во минатата година ТАВ го реновира и аеродромот во Охрид.
XS
SM
MD
LG