Достапни линкови

logo-print

Британија најави хуманитарна помош за Либија


Британската влада најави итна хуманитарна помош за луѓето погодени од конфликтoт во Либија. Секретарот за меѓународен развој Андреј Мичел изјави дека во пакетот ќе биде вклучена и медицинска помош и лекари, луѓе кои ќе треба да доставуват храна и основни намирници на околу 700 илјади раселени луѓе по борбите во земјата. Хуманитарната криза во Либија се шири со продолжувањето на борбите во неколку делови на земјата. Британската влада соопшти дека помошта ќе биде споделена преку меѓународниот комитет на Црвениот Крст.
XS
SM
MD
LG