Достапни линкови

logo-print

Извозот во првата половина од годината над две милијарди долари


Вкупната вредност на извозот на стоки од Македонија во периодот јануари јуни годинава изнесува нешто помалку од две милијарди и сто милиони долари, додека на увозот скоро три милијарди и 400 милиони долари. Покриеноста на увозот со извоз е 61,8 проценти, објави денеска Државниот завод за статистика. Во тој период најголемо учество во извозот, но и увозот на стоки имаат земјите на ЕУ и земјите од Западен Балкан
XS
SM
MD
LG