Достапни линкови

Нова рударска несреќа во Украина, повредени 26 рудари


болничко возило пред рудник во Украина

болничко возило пред рудник во Украина

Во екплозија во рудник за јаглен во Украина се повредени најмалку 26 рудари. Ова е трета рударска несреќа во Украина, за една недела. Од повредните, 5 рудари се хоспитализирани со сериозни изгореници. Рудниците за јаглен во Украина се едни од најопасните бидејќи се користи застарена опрема, а работниците не ги почитуваат правилата за безбедност при работа. Минатиот петок во две одвоени несреќи загинаа 37 рудари.
XS
SM
MD
LG