Достапни линкови

logo-print

Вечерва започнува крушевското туристичко востание


Од ланската манифестација „Етноград“ Крушево

Од ланската манифестација „Етноград“ Крушево

Во Крушево пред Македониумот на Гумење вечерва свечено ќе биде отворена третата по ред Манифестација „Крушево- етно град”.
Според веќе востановената традиција вечер ќе се прочита манифестот на туристичкото востание. Ќе се разлетаат гулабите, ќе се развиори големото знаме. Манифестацијата ќе трае до 10 август, а крушевчани во градски и комитски носии на патниците намерници ќе им го раскажуваат животот, традициите и славното минато.
XS
SM
MD
LG