Достапни линкови

Мулен - САД и Кина имаат воени недоразбирања


Адмирал Мулен во Токио 15.07.11

Адмирал Мулен во Токио 15.07.11

Првиот човек на американската армија, Адмирал Мајкл Мулен изјави дека на воен план има големи недоразбирања меѓу Кина и САД и дека има многу работа пред да се постигне доверба.
Тој ова го изјави во Токио во рамките на неговата азиска турнеа во која се вклучени и разговори со кинеските воени лидери.
Mулен изрази задоволство што можел минатата недела да набљудува кинеска технологија и да посети кинески бази, но додаде и дека не е убеден дека Пекинг нема намера за огромен воен развој.
XS
SM
MD
LG