Достапни линкови

logo-print

Седница на Верификационата комисија на Собранието


Собраниската Верификациска комисија денеска ќе ги потврди мандатите на двајацаат нови пратеници кои ѓе седнаат во собарниските клупи Сузана Анова и Стевче Трпковски врз основа на извештајот на Државната изборна комисија за прифаќање на остатокот од мандатот за пратеник во Собранието, согласно член 153 од Изборниот законик. Двајцата се од листата на Коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ во изборната единица еден. За вторник претседателот на Собранието Трајко Вељаноски ја закажа третата седница на која се очекува да бидат изгласани предлозите за потпретседатели на Парламентот. Комисијата за прашања на изборите и именувањата ги утврди предлозите Светлана Јакимовска од ВМРО-ДПМНЕ, Јани Макрадули од СДСМ и Сузана Салиу од ДУИ да бидат тројцата потпретседатели на Собранието.
XS
SM
MD
LG