Достапни линкови

logo-print

Пливачкиот ветеран Рид го препливува Охридското Езеро


Охридско езеро

Охридско езеро

Британскиот пливачки ветеран Мајкл Рид денеска ќе го препливува Охридското Езеро, односно ќе плива 30 километри од Свети Наум до Охрид. Седумдесетгодишниот Рид сака да им покаже на своите врсници и на генерациите на кои и прапаѓа дека независно возраста можат да бидат и тоа како физички активни. Рид, кој 33 пати го има препливано каналот Ламанш, никогаш досега не пливал во Охридското Езеро, но е уверен дека со едно побавно темпо ќе стигне на целта кај Градското пристаниште во Охрид.
XS
SM
MD
LG