Достапни линкови

Кроација Самит:ЕУ да остане отворена за проширување


Кроација Самит 2011

Кроација Самит 2011

Европската унија треба да остане отворена за проширување за земјите од Југоисточан Европа, заклучија учесниците на Кроација Самитот 2011 кој вчера и денеска се одржуваше во Дубровник. На Самитот не учествуваа Србија и Босна и Херцеговина иако беа поканети. Главна тема на конференцијата беше прошурувањето на ЕУ. Хрватската премиерка Јадранка Косор оцени дека Самитот бил успешен а за тоа сведочат учеството на шест европски премиери, повеќе претседатели не влади, министри за надворешни работи, преставици на ЕУ и САД.
XS
SM
MD
LG