Достапни линкови

logo-print

Состанок на ПИЦ за политичката ситуација во БиХ


Сараево - Баш Чаршија

Сараево - Баш Чаршија

Советот за примена на мирот во Сараево ќе ја разгледа актуелната политичка ситуација во Босна и Херцеговина, а особено процесот на воспоставување на властта, кој по изборите во октомври минатата година се уште не е завршен.
Според сараевските медиуми, се очекува бурна расправа на меѓународните преставници за потребата од меѓународна интервенција поради блокадата во формирањето на Советот на министри.
Не се исклучува можноста од Канцеларијата на високиот меѓународен претставник во БиХ да биде побарано започнување на нов процес на медијација за приближување на ставовите и воспоставуваење на нов Совет на министри на БиХ.
XS
SM
MD
LG