Достапни линкови

logo-print

Ќе започне со работа Вишиот управен суд


Министерот за правда Михајло Маневски ќе го означи почетокот на функционирањето на Вишиот управен суд.Согласно Законот за управни спорови, Вишиот управен суд одлучува по жалби против одлуките на Управниот суд донесени во прв степен.Судскиот совет на Македонија на седницата одржана минатиот месец ја избра Розалија Кочковска за прв претседател на новоформираниот Виш управен суд.Судијата Кочковска доаѓа на новата функција од местото претседател на Управниот суд.Вишиот Управен суд е 11-та нова институција која е основана согласно реформите во правосудниот систем.
XS
SM
MD
LG