Достапни линкови

Во Прага средба Никола Груевски- Џорџ Сорос


Македонија ќе претседава со Декадата на Ромите

Македонија ќе претседава со Декадата на Ромите

Македонија денеска го презеде од Чешка претседавањето со Декадата на Ромите. Предавањето на претседателството со Декадата на Ромите е во рамки на 20. заседание на Меѓународниот управен комитет што денеска и утре се одржува во Прага. На заседанието премиерот Никола Груевски, претседателот на фондацијата „Отворено општество“ Џорџ Сорос и претставници на Европската комисија и на Светската банка, . „Декадата на Ромите“ со која во наредната година ќе претседава Македонија, е проект на Светската банка, што го имаат прифатено 12 земји, а има за цел до 2015 година да се подобри животот на ромската заедница и да придонесе за нејзина интеграција.
XS
SM
MD
LG