Достапни линкови

logo-print

Специјален тим ќе врши посети на установи во кои има затвореници


Народен правовбранител Иџет Мемети

Народен правовбранител Иџет Мемети

Тим од тројца луѓе формиран од Народниот правобранител ќе врши ненајавени посети во сите установи каде луѓето можат да бидат лишени од слобода. На тимот во секое врем треба да му биде дозволено да испита како се постапува со луѓето лишени од слобода, да имаат пристап до сите документи и информации и без присуство на службенни луѓе да разговараат со луѓето лишени од слобода.
XS
SM
MD
LG