Достапни линкови

logo-print

ОБСЕ загрижени за слободата на медиумите во Киригистан


Преставничката на ОБСЕ Дуња Мијатовиќ

Преставничката на ОБСЕ Дуња Мијатовиќ

Претставникот на ОБСЕ за Слобода на медиумите изрази загриженост за резолуцијата усвоена од страна на парламентот на Киргистан со која се повикува да се забранат интернет страниците со вести. Преставничката на ОБСЕ Дуња Мијатовиќ изјави дека забраната може да го ограничи медиумскиот плурализам во земјата. Парламентот резолуцијата ја усвои минатата недела, со образложение дека некои страници ја распалуваат етничката омраза меѓу Узбеците и Киригизите.
XS
SM
MD
LG