Достапни линкови

logo-print

Албанија враќа долг од времето на Енвер Хоџа


Претседателот на Албанија Бамир Топи

Претседателот на Албанија Бамир Топи

Албанија ќе почне да го отплаќа долгот во висина од 36 милиони долари кон Русија, што е земен уште од времето на комунизмот. Од канцеларијата на претседателот на Албанија Бамир Топи изјавија дека долгот ќе го отплаќаат во следните неколку години. Првата рата во износ од 1,36 милиони долари, Албанија ќе и го исплати на Русија до крајот на јуни. Заемот датира од 1960-та година, кога тогашниот режим на Енвер Хоџа зајмил пари од Советскиот сојуз.
XS
SM
MD
LG