Достапни линкови

logo-print

Во Бечиќи завршува конференцијата на Претседатели на Парламенти


Трајко Вељановски

Трајко Вељановски

Со усвојување на Финална декларација денеска во Бечиќи, Црна Гора завршува 9. Конференција на претседатели на парламенти во рамките на Процесот за соработка во ЈИЕ на која учествува претседателот на Собранието на Република Македонија Трајко Вељаноски.
Учесниците на конференцијата, како што јави МИА, вчера ги разгледуваа модалитетите за натамошен развој на парламентарната димензија на ПСЈИЕ, а тема на првата сесија беа односите меѓу парламентите и владите во процесот на евро-интеграциите и јакнење на улогата и капацитетите на парламентите како одговор на рамката поставена со Лисабонскиот договор.
XS
SM
MD
LG