Достапни линкови

logo-print

Вељаноски се обрати на Конференцијата во Црна Гора


Трајко Вељаноски

Трајко Вељаноски

Претседателот на Собранието Трајко Вељаноски имаше обраќање на Конференцијата на претседатели на Парламенти во рамките на Процесот за соработка во Југоисотчна Европа, посветена на капацитетот на парламентите гледано низ призмата на Лисабонскиот договор. Во своето обраќање Вељаноски изјави дека една од најзначајните новости на Лисабонскиот договор е што овозможува на националните парламенти директен влез во политичките процеси на Европската унија . Домаќин на Конференцијата е претседателот на Собранието на Црна Гора Ранко Кривокапиќ.
XS
SM
MD
LG