Достапни линкови

logo-print

Намален кредитниот рејтинг на Грција


Меѓународната рејтинг агенција Стандард енд пурс го намали кредитниот рејтинг на долгорочните хартии од вредност на Грција од степенот Б на степенот ЦЦЦ. Рејтингот е намален за три степени, а агенцијата ја означи и кредитната способност на Атина како негативна. Негативната перспектива значи дека среднорочно, кредитниот рејтинг на земјата може уште да се намалува. Краткорочниот рејтинг на грчките хартии од вредност останува на степенот Ц.
XS
SM
MD
LG