Достапни линкови

logo-print

Во Охрид состанок на началниците на генералштабовите од Балканот


Петтата конференција на началниците на генералштабовите на балканските земји денеска во Охрид ја отвори претседателот на Македонија Ѓорѓе Иванов. Притоа тој изрази задоволство што балканските лидери во изминатите десет години, мотивирани од заедничката европска агенда, свртиле нова страница од заедничката историја. На Конференцијата во Охрид учествуваат началниците на ГШ на вооружените сили на Македонија, на Албанија, на Босна и Херцеговина, на Бугарија, замениците на НГШ на Грција, на Романија, на Србија, командантот на третата Турска армија, како и НГШ на ВС на Црна Гора.
XS
SM
MD
LG