Достапни линкови

logo-print

МОСТ забележале нерегуларности на повеќе гласачки места


Набљудувачите на МОСТ забележале низа неправилности на местата каде набљудувале како се одвива изборниот процес. Директорот на МОСТ, Дарко Алексов соопшти дека набљудувачите забележале лица со списоци во кои ги запишуваат гласачите, набљудувачи од политичка партија кои има помагаат на луѓето при гласање, случаи на семејно гласање, поткуп на гласачи, неадекватно користење на УВ ламба , забележано е читање на глас на имињата на гласачите, делење на флаери внатре на изборно место , несоодветна документација, регистрирани се два обиди за фотографирање на гласачко ливче.
XS
SM
MD
LG